3,2,1 pokaż swoich małolatów!
@Gram - no pozazdrościć tych obrońców...szczególnie Dembkowski, Rasiak i Zacharek się ładnie zapowiadają.

@kac - bo to nie do końca chyba chodzi o to, żeby trenować równomiernie...wtedy właśnie dostajesz taki blok i co masz z nim zrobić?

@yarota - Cempa <3

@mou, co robisz z dropinskim?

@sikus, Sroki fajny. Właśnie gdzieś czytałam, że jocerek kiedyś napisał, że wynosi około 1,2kk za pucharki u18...ja się zamierzam mocno za ten temat wziąć od przyszłego sezonu. Tyle się tematy tych juniorów wałkuje a i tak się popełnia błędy w treningu
Odpowiedz
no ale jak oboz z motoryka i glownym to taki jezdzi, albo na sama motoryke - a ze teraz wypapal bloka - juz nie oplaca sie wymieniac w tym sezonie wiec zostanie u mnie i w nowym sezonie zrobi out

wiadomo tez ze trening pod zarobek, a pod gre U18 jest inny wiec chetnie poslucham jak to wyglada w sprawach minimalnych Big Grin
GK 7@ bramki?
w polu minumum 5/5 moto i 7 glowny skill  czy jeszcze jakos inaczej ?
jak rozlozyc juniorow - typu trzy roczniki/czy tylko dwa?
kiedy wysylac na obozy? i czy 18latkow w czasie sezonu tez?
Odpowiedz
To już Ci musi gramik albo sikus, który gra teraz w ekstraklasie, odpowiedzieć na te pytania Smile
Odpowiedz
(03-18-2018, 09:20 PM)joasia_aaa napisał(a): Właśnie gdzieś czytałam, że jocerek kiedyś napisał, że wynosi około 1,2kk za pucharki u18...ja się zamierzam mocno za ten temat wziąć od przyszłego sezonu. Tyle się tematy tych juniorów wałkuje a i tak się popełnia błędy w treningu

Oczywiście jest to spokojnie do zrobienia. Wystarczy w 3 oficjalnych pucharach rozegrać wszystkie mecze (min. IV miejsce). A jak wiadomo, w seasonalu i generation nie jest to aż tak dużym problemem w U18.
Jest tylko jedno "ale". Obawiam się, że może być dość ciężko osiągnąć kompromis pomiędzy jakością (czyt. siłą) składu, a perspektywicznością poszczególnych zawodników.
Jednym słowem, albo moc na puchary, albo większe szanse na wychowanie przyzwoitego wychowanka.

Osobiście stawiam na trening i wymianę zawodników o ile jest na co.
Odpowiedz
(03-19-2018, 09:17 PM)yarota napisał(a): Jest tylko jedno "ale". Obawiam się, że może być dość ciężko osiągnąć kompromis pomiędzy jakością (czyt. siłą) składu, a perspektywicznością poszczególnych zawodników.
Jednym słowem, albo moc na puchary, albo większe szanse na wychowanie przyzwoitego wychowanka.

Osobiście stawiam na trening i wymianę zawodników o ile jest na co.

i w zasadzie tutaj yarota dal wszystkim gotowy przepis na sukces badz 'nie' w u-18 i trudno sie z tym nie zgodzicSmile
powiedzmy ze priorytetem na kazdy sezon jest wlasnie okreslenie celow i tego co aktualnie sie chce grac,a pozniej trzeba oczywiscie wszystko podporzadkowac tej teori,nie ma zbyt duzej filozofi w tym wszystkim,a przy odrobinie szczescia naprawde nie trzeba dlugo czekac na efekty pracyTongue
tak ze @kac jesli chodzi o twoje pytania zwiazane z u-18,to najpierw daj znac czego oczekujesz od swoich malolatow a pozniej pomozemy cos temu zaradzicBig Grin
Odpowiedz
a najlepiej jest połączyć 1 i 2 Big Grin
Odpowiedz
a i tak wszystkim rządzą bloki...

ja od kilku sezonów nic konkretnego nie wyhodowałem, ale z drugiej strony najgorzej nie jest. Coś tam się do składu łapie. Ale na pewno kilku reprezentantów w jednym sezonie nie miałem Smile
Odpowiedz
(03-20-2018, 06:05 PM)kazelot napisał(a): a i tak wszystkim rządzą bloki...

ja od kilku sezonów nic konkretnego nie wyhodowałem, ale z drugiej strony najgorzej nie jest. Coś tam się do składu łapie. Ale na pewno kilku reprezentantów w jednym sezonie nie miałem Smile

dokladnieSmile

mi tez czasem uda sie cos wytrenowac - http://mzplayer.se/?id=0320170968
fakt szalu nie ma ale lepsze to niz nicWink
Odpowiedz
Całkiem zacnie! 
Al Bandy może w seniorce szału nie zrobi, ale do poziomu U-23 jako boczny obrońca to szał! Smile
Odpowiedz
Btw. Gram, to podziel się z nami jakimiś wytycznymi w drodze do mistrza U18  Big Grin
Odpowiedz
Ja niestety się najczęściej ocieram o koksy i zawsze się blokują, jak już w nich widzę mega graczy Smile. Oto moi:

http://mzplayer.se/?id=0321115970

Kilku moich, pierwsza dwójka ujdzie: Aksel i Toader (będą na następny sezon, nie trzeba na nich wydawać), natomiast Franciszek i Aksaja złapali blok za blokiem.
Odpowiedz
Co Ty chcesz od Toadera? Piękny głowacz! Pociśnij mu jeszcze pnp, niech pociągnie do 8@ i będą pieniążki  Wink
Odpowiedz
8 glowy za malo zeby grac o najwyzsze cele Big Grin

ale hajs z niego bedzie Smile
Odpowiedz
no właśnie to chcę, że ocierają się o bycie dobrym graczem, ale zawsze gdzieś się ten blok przytrafi i h** Smile

A że z 8 na GG to za mało to nawet nie ma co dyskutować. Ja widzę w tym sezonie, że ta dycha na GG robi różnice. Wolałbym żeby miał otwarte 9 na GG i zamknięta 8 na strzale.
Odpowiedz
(03-20-2018, 04:58 PM)sikus100 napisał(a): tak ze @kac jesli chodzi o twoje pytania zwiazane z u-18,to najpierw daj znac czego oczekujesz od swoich malolatow a pozniej pomozemy cos temu zaradzicBig Grin
No czy jest tak jak pisalem wczesniej w poprzednim poscie, czy da sie trenowac po zarobek i jednoczesnie grac U18?
Typu jakie minimalna kondycja i skill glowny, jak gk ma wygladac zeby cos znaczyl ?

http://mzplayer.se/?id=0322225498

U mnie dzis sie okazalo ze glowacz powiedziec nie i chxj Sad
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości