EMC, więcej niż klan!!!
Star 
Na wstępie zacznę tak, że nie jest to żadne pożegnanie, ale ogólna refleksja jaka mnie naszła przeglądając po krótce historię LKJ, a w zasadzie Naszą historię od początku klanu. Nie wszyscy o tym wiedzą, bo jest Nas tylko garstka, która była tutaj od początku. Reszta dołączała później, lub nie grała w LKJ.

Zaczynaliśmy od 30 edycji, teraz zakończyliśmy 43, więc prosty rachunek - 13 sezonów za Nami. Zaczynaliśmy od 3 ligi dwoma sekcjami (wtedy jeszcze było tyle drużyn i lig). Awansowaliśmy od razu do 1 ligi pierwszą sekcją i do 2 ligi drugą sekcją. Następnie pierwszą sekcją od razu do Ekstraklasy, druga natomiast zakończyła rozgrywki na miejscu barażowym, ale ostatecznie uzyskała promocję do I ligi. Tak więc z sezonu na sezonu pięliśmy się w górę. 

W kolejnym sezonie jako beniaminek w Ekstraklasie zdobyliśmy mistrzostwo! Pozostawiliśmy w tyle o 3 punkty DDI i bardzo daleko w tyle VSC. Przez kolejne 3 sezony broniliśmy mistrza (łącznie 4 sezony z rzędu)!!! Wszystko jest na forum LKJ, ale jako, że jestem z tym na bieżąco to chciałem o tym przypomnieć, bo ostatnio bywało gorzej w Naszych szeregach, ale nigdy się nie poddaliśmy. Później po 3 wicemistrzostwach z rzędu (tutaj też ogromne gratulacje Nam się należały) odebraliśmy to co Nam się należy zawsze, czyli majstra i obroniliśmy go w sezonie następnym! Kolejne 2 sezony to dominacja VSC, ale w ostatnią sobotę nadszedł wreszcie ten moment, kiedy ponownie odzyskaliśmy chwałę!!! Dla niektórych to jest pierwszy triumf, ale dla niektórych bardzo wyczekiwany powrót na szczyt (w tym mnie, mimo że już nie uczestniczę tak jakbym chciał).

Ja wiem, że to tylko gra, w zasadzie nic istotnego w prawdziwym życiu, ale zostawiamy tutaj wszyscy dość dużo czasu i bardzo cieszy to, że nie idzie to na próżno, że potrafimy rywalizować mimo wielu zmian. Trudno nie wspomnieć, że dzięki tej grze poznaliśmy tak wspaniałych ludzi, ale na to przydałby się osobny temat Smile

Przechodzimy aktualnie 'zmiany pokoleniowe' w EMC U21 (może ciężko to tak nazwać, ale moim zdaniem w kwestii MZta tak to właśnie wygląda), ponieważ My, czyli sowacz, leo, ja, svennnson, trocki (jeśli kogoś pominąłem kto grał najdłużej, lub od samego początku EMC w U21 to przepraszam - ughi - Ty grasz dalej Big Grin ), którzy od samego początku tworzyli podstawę tych sukcesów 'odchodzą' z U21 (w większości), żeby spróbować wznieść naszą markę na wysoki poziom również w seniorce. Tym bardziej cieszy fakt, że bez Nas potraficie dalej ciągnąć ten wózek i zdobyć majstra w LKJ, co wcale nie jest takie proste rywalizując z takimi klanami jakie aktualnie występują na arenie U21.

Bardzo dziękuję wszystkim dotychczas grającym, ale również tym którzy są naszą przyszłością w LKJ. Jeśli tutaj kogoś nie wymienię to z góry przepraszam, ale głównie: sikus, kazelot, ughi, gangsta, Paulinka, yarota, mourinho (od niedawna, ale baaaardzo intensywnie, co niezmiernie cieszy), cygan (kiedyś i teraz w najbliższych sezonach mam nadzieję też) - to Wy jesteście/będziecie naszą siłą napędową w najbliższych sezonach (może latach i może nie wszyscy, bo też następują zmiany). Pozostali grają na trochę innym poziomie, na poziomie zabawy w U21, ale również Nas wspomagają swoją obecnością i za to dzięki.

I tutaj poza podziękowaniami proszę Was o dalsze zaangażowanie w U21, które było od początku tego klanu naszym największym celem. O walkę w każdym sezonie o najwyższe cele, o dawanie z siebie wszystkiego w tej grze dla maniaków futbolu i nie tylko. Robimy to przede wszystkim dla siebie, ale też dla pozostałych, bo gramy tutaj wszyscy jako jeden klan, team, jako jedność. Spójrzmy na inne klany i zobaczmy, że w większości nie można tego nazwać klanami, drużynami. Nie to co u Nas. Czasami są dni posuchy, ciszy, ale żyjemy tutaj cały czas. Nie ma większych problemów. 

Zakończę ten tekst w ten sposób, że mam nadzieję, że jeszcze przez wiele sezonów znajdą się ludzie, którzy będą chcieli się angażować i walczyć w LKJ, tak żeby nasz klan EMC był wciąż na TOPie, bo na to zasługuje.

Będąć w VSC po wielu sezonach zaczęliśmy z ughim od rozmów na temat własnego podwórka, a teraz gdy patrzy się na to co tutaj zbudowaliśmy to czuje się, że był to bardzo dobry pomysł i dzięki Wam wszystkim nie osiągnęlibyśmy tego.

Dziękuję Wam wszystkim z osobna i życzę po raz kolejny Wesołych Świąt (mimo, że się już kończą) oraz Szczęśliwego Nowego Roku (tego prawdziwego i tego MZtowego), żeby utrzymać motywację wchodzenia na to forum jak najczęściej i pokazywania reszcie Polski grającej w MZ, że to EMC jest najlepszym klanem pod wieloma względami!

Amen Smile
Odpowiedz
No jakby nie ogólna poprawna polszczyzna, uznałbym, że wszedł stan "Kocham wszystkich" Tongue

Ja się mogę podpisać "obiema ręcami" pod tym wszystkim, jest pewna zmiana pokoleniowa u nas i to pomimo tej zmiany jest wielki sukces. Oczywiście był nadzór z mojej strony nad tym mistrzostwem i pomimo, że nie ma mnie w składzie EMC V.V.V. to po części czuję się jak mistrz i tak właśnie powinien czuć się de facto każdy nas. Przyszły sezon to kolejne wyzwania, ale nie tylko przyszły, bo po tym sezonie przyjdzie następny i jeszcze jeden, i jeszcze jeden, i jeszcze jeden, i tak dalej. Jest wózek, który trzeba umieć uciągnąć i życzę wszystkim, żeby starczyło samozaparcia i siły do upchania tego wózka Smile
[Obrazek: H3fHXGc.png]                Deathbat Team               [Obrazek: Vcn5jCX.png]
Odpowiedz
(12-25-2017, 09:51 PM)sowacz napisał(a): No jakby nie ogólna poprawna polszczyzna, uznałbym, że wszedł stan "Kocham wszystkich" Tongue

To było na trzeźwo Wink
Odpowiedz
Ja moze nie udzielam sie na forum, ale mimmo wszystko zagladam poczytac co sie w klanie dzieje. Choc ostatnio zycie mnie nie rozpieszcza, mysle, ze zaczalem wychodzic na prosta. Bedzie OK. Zdrowych i Wesolych dla wszystkich EMC
Odpowiedz
Piekne slowa grahamek!

Ja tez z duma patrze na to co osiagnelismy do tej pory, jakby przyrownac to do dziecka, to zdecydowanie nasze od razu po narodzeniu zaczelo chodzic Big Grin a to wszystko dlatego ze EMC to ludzie, tu stawiamy na ludzi - wyniki to tylko skutek "uboczny". W sporej czesci znamy sie na zywo, mimo odleglosci nas dzielacych udalo sie nie raz wypic piwko, tym chyba nie moze pochwalic sie zaden inny klan Smile 

Ja tez chcialbym Wszystkim za to podziekowac! Bardzo sie ciesze, ze mamy nowa świeża krew w klanie, w ktorej pokladam duza nadzieje Smile
Odpowiedz
(12-26-2017, 07:07 AM)dam1981 napisał(a): Ja moze nie udzielam sie na forum, ale mimmo wszystko zagladam poczytac co sie w klanie dzieje. Choc ostatnio zycie mnie nie rozpieszcza, mysle, ze zaczalem wychodzic na prosta. Bedzie OK. Zdrowych i Wesolych dla wszystkich EMC

Czekamy na Ciebie Wink
Odpowiedz
no widać atmosferę świąt, grahamek ucieka od kuchni i sprzątania w pisanie Smile. Bardziej poważnie to bardzo ciekawe podsumowanie pewnego okresu. Dobrze, że udało się Wam - starszyźnie klanu zbudować następców, którzy dumnie będą kontynuowali Wasze dzieło w u21. Czuję się w tym miejscu wywołany do tablicy i ze swojej strony zapewniam, że jest moim celem zdobycie mistrzostwa LKJ z EMC.

Jeszcze od sienie napiszę, że trzeba docenić wsparcie merytoryczne "starszyzny" klanowej. Grałem w innym klanie, nie powiem też się wspieraliśmy, ale tutaj się nauczyłem po dwakroć więcej. Gdybym miał nosa do handlu w połowie takiego jak leło (choć on się kryguje, że powinien mieć więcej na koncie) i zmysł taktyczny w połowie, jak graham czy sowa to pewnie już dawno osiągnąłbym swoje cele Smile. Tak pozostaje mi długa i cierpliwa nauka. Liczę, że nadchodzący sezon będzie dla mnie przełomowy i mimo uszczuplonego (nieudanymi ostatnimi sezonami) budżetu zbuduję coś ciekawego, godnego ekstraklasy LKJ w klanie EMC.

Już noworocznie: do siego roku!
Odpowiedz
Grahamek, dla Ciebie Smile)

https://youtu.be/wV2mfoBRWJk
Odpowiedz
Blush Blush Blush
Odpowiedz
Dopiero teraz przeczytałam bo te święta to jeden wielki brak snu jak dla mnie Tongue Wyszło tak bardzo nostalgicznie a to chyba po prostu taka kolej rzeczy, chcecie spróbować czegoś więcej, czegoś nowego tą ekipą. Jak dla mnie super sprawa, pewnie i tak to się jeszcze wiele razy pozmienia, najważniejsze się wspierać i dalej działać jako team. A może chłopaki po prostu dojrzewacie? 30-stka coraz bliżej, wyłączając z tego trockiego Big Grin
Odpowiedz
heheh i nie tylko....

TR Coolcki
Odpowiedz
(12-28-2017, 12:36 AM)palinass napisał(a): Dopiero teraz przeczytałam bo te święta to jeden wielki brak snu jak dla mnie Tongue Wyszło tak bardzo nostalgicznie a to chyba po prostu taka kolej rzeczy, chcecie spróbować czegoś więcej, czegoś nowego tą ekipą. Jak dla mnie super sprawa, pewnie i tak to się jeszcze wiele razy pozmienia, najważniejsze się wspierać i dalej działać jako team. A może chłopaki po prostu dojrzewacie? 30-stka coraz bliżej, wyłączając z tego trockiego Big Grin

Nie wiem jak inni ale ja się dalej czuję młodą dupeczką Big Grin
Poza tym chłopaki to są w agencjach a MY jesteśmy młode wilki !!
Odpowiedz
Dobre Big Grin
Odpowiedz
(12-28-2017, 07:35 AM)trocki428b napisał(a): heheh i nie tylko....

TR Coolcki

A mogło być tak miło, ale nie, bo po co... Taki to zawsze się przypieprzy Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości