ZRZUTKA NA FORUM
Thumbs Up 
Jak wspomniałem w ogłoszeniu zmieniam serwer forum, ponieważ kończy się roczny wykupiony za ok. 30 zł z nazwa.pl Kto kojarzy to wie, że jest to jedna z lepszych marek w branży hostingowej, a więc nie jest tania. Ja trafiłem na promocję, ale kolejny rok kosztowałby już ponad 700 zł za serwer + 120 zł za domenę. Dodatkowo okazało się, że nasze wykorzystanie serwera to około 1/100 możliwości. Ale to nic, taki pakiet był w promocji, także nie ma się dziwić Wink

Znalazłem bardzo fajną firmę, która dodatkowo ma serwery w Katowicach i jest to sprawdzona marka (korzysta z tego też firma, w której pracuję).
Serwer został zakupiony za 12 zł (tak dokładnie tyle Big Grin). Cena mimo, że jest również promocyjna to odzwierciedla możliwości, które będą adekwatne dla 1 strony - forum, 1 bazy danych itp. Tyle nam w zupełności wystarczy. Jest trochę wolniejsze, co już zauważyłem, aczkolwiek tylko w liczbach, nie odczułem tego znacząco (są to jakieś różnice w milisekundach).

Oczywiście nie chce robić zrzuty na te 12 zł, bez jaj Wink

Jednak przedłużenie naszej domeny będzie kosztować już trochę ponad 60 zł i tutaj moja prośba. Jest nas dużo, więc myślę, że spokojnie jakby każdy wysłał max. 5 zł to uzbieramy spokojnie. Oczywiście nie chodzi o to, że nie mógłbym tego zapłacić i mieć spokój, ale uważam, że skoro wszyscy korzystamy z tego to mogę poprosić o pomoc. Jeśli jednak nie znajdą się chętni to trudno. Nic się nie stanie.

Dane do konta w razie Waszej uprzejmości:

Bank: ING BANK ŚLĄSKI
Numer konta: 87 1050 1230 1000 0090 7380 5708
Dane: Rafał Koclęga
Tytuł przelewu: tutaj prosiłbym o wpisanie nicku

Uwaga! Jeśli ktoś nie chce, żebym podawał na forum, że się dorzucił to w tytule przy nicku bardzo proszę dodać jakąś adnotację Wink

Z góry dziękuję za każda pomoc!

Dotychczas wspomogli:
  • sikus100 / 15 zł
  • anonim / 10 zł
  • ughi / 20 zł
  • mourinho90 / 10 zł
  • joasia_aaa / 5 zł
  • kazelot / 15 zł
  • yarota / 20 zł

Potrzebne: 60 zł (z groszami)
Uzbierane: 95 zł

Jeśli ktoś jeszcze by chciał wysłać to na pewno przyda się na chociażby za rok Wink

DZIĘKUJĘ!!!

EDIT:
Ostatecznie została zakupiona nowa domena, a co się z tym wiąże - dużo taniej wyszło.

2018-03-16 16:09:53
Rejestracja domeny: mzemc.com.pl, 1 rok...

15.99 PLN

2018-03-03 14:57:53
Start-1, 12 m-c...

12.30 PLN

Łącznie: 28,30 zł

Także aktualnie mamy: 95 - 28,30 = 66,70 zł - DO PRZEZNACZENIA NA ZA ROK

Jeszcze raz wielkie dzięki!
Odpowiedz
dyszka poszła  Wink
Odpowiedz
dzięki wszystkim Wink
Odpowiedz
ode mnie również poszło co nieco...
Odpowiedz
ja też wysłałem, ale się nie podpisałem Smile. Jakby co to nazywam się: przelew środków Smile
Odpowiedz
dzięki Wink
Odpowiedz
mały update w 1 poście Wink
Odpowiedz
Tylko tego kurła nie przepij !
Odpowiedz
Gram_pl: wiesz, że na tej promocji w nazwa.pl możesz jechać w nieskończoność? Od 10 lat prawie wykupuje serwery w nazwa.pl za 10, 15 a czasami nawet 7 zl, przy Black Friday kupilem serwer za 3 zl Wink
Oczywiście musisz się bawić z przenoszeniem forum na inny serwer, ale myślę, że warto Smile
Ja tak przenosze od dawna Smile
Odpowiedz
Trochę za dużo roboty z tym, a znalazłem fajny, tani hosting, który na dodatek znajduje się blisko mojego miejsca pracy + tam również mamy swoje serwery, także sprawdzone miejsce i w razie czego dobry kontakt Wink
Odpowiedz
(03-10-2018, 08:37 PM)gram_pl napisał(a): Także aktualnie mamy: 95 - 28,30 = 66,70 zł - DO PRZEZNACZENIA NA ZA ROK

Odnowiłem na rok serwer i domenę. Zapłaciłem 75 zł, z czego jak wyżej miałem 66,7 zł z poprzedniej zrzutki, więc wszystko ograne Wink

Następny checkpoint do płatności za rok Big Grin

PS. Mam nadzieję, że z forum jesteście zadowoleni. Nie ma praktycznie żadnych usterek,a jeśli są jakieś problemy to tylko dla mnie od środka forum, a nie dla Was userów. Chyba, że o czymś nie wiem, jak coś jest nie tak to zgłaszać tutaj, na priv, obojętne Wink
Odpowiedz
Gitara siefie
Odpowiedz
Cos tam poszło...

TR Smilecki
Odpowiedz
dzięki trocki, ale pisałem, że mamy ograne z poprzedniej zrzutki Big Grin
Odpowiedz
to będziesz miał trochę spokoju... ze 2 lata

TR Smilecki
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości