3,2,1 pokaż swoich małolatów!
A i owszem... grać się da Tongue
Ale z wygrywaniem trochę gorzej...

Z ciekawości zajrzałem w historię transferową niejakiego agatonik (CoffeeEveryMorning), który nie tak dawno miał całkiem mocny skład U18,
Od października sprzedanych wychowanków - sztuk 1 w cenie 77k
Aczkolwiek, muadeep, obecny lider ekstra U18 wygląda dużo lepiej w tej statystyce - od października sprzedanych wychowanków - sztuk 5 za 7,74M łącznie.

Widzę tu jednak pewien haczyk... muadeep będzie dopiero zbierał "owoce" tych sezonów, w których awansował do ekstra U18, a w następnych sezonach był 1 i 2, a w obecnym sezonie jest póki co na czele...
Odpowiedz
Widzialem skład agatonika przez kilka ostatnich sezonów. Gosc idzie po prostu w gre u18 jemu nie straszny blok na 6 pilce na moto
Odpowiedz
agatonik zawsze grał mocno U18. Jeszcze w VSC jakieś 3-4 lata temu ciężko było jak się trafiło na niego w PPJ
Odpowiedz
(03-23-2018, 12:13 AM)ccygan17 napisał(a): Gosc idzie po prostu w gre u18 jemu nie straszny blok na 6 pilce na moto

O to to to, jak sprzedawał grajków to zawsze było to do zwolnienia, ale do grania wtedy jak najbardziej Wink

Także tutaj bym się nim nie sugerował, że to że ma mocny skład daje mu jakieś profity na przyszłość.
Odpowiedz
A ze gosciu ma grube miliony na koncie to nie zalezy mu na sprzedazy drogo wychowanków Smile
Odpowiedz
ale jak ktoś się nastawia na puchary U18 to warto pamiętać, że niektóre kończą się dopiero w kolejnym sezonie więc można się wspomóc czerwonymi 19-latkami dosłownie za grosze
tyle, że do tej fazy trzeba dojść czym się ma Big Grin
Odpowiedz
http://mzplayer.se/?id=0323201565

Big Grin
Odpowiedz
http://mzplayer.se/?id=0323201565
1,5M

http://mzplayer.se/?id=0316210518
GK 350k

http://mzplayer.se/?id=0317191908
Nocny ale nie wiem ile
Odpowiedz
(03-23-2018, 09:25 PM)leo napisał(a): http://mzplayer.se/?id=0316210518
GK 350k

Chyba Cie poje.... xd
Odpowiedz
Mało ?
Odpowiedz
za takiego moze i akurat, ale co mi po 350k? wole sam potrenowac do min 8+, a najlepiej 9+ i cos zarobic Smile
Odpowiedz
Najgorzej przy młodzieży to jest, jak nastawiasz się na trenowanie, wymieniasz, czekasz na perełki, w u18 nic nie znaczysz i na koniec i tak zawsze złapią głupiego bloka... 

Mnie przez ostatnie 10-12 sezonów to trafił się jeden co poszedł za 4kk, reszta średnio lub słabo. Tych dwóch AKS-ów co mam teraz może na siebie zarobią.

Chodzi mi po głowie, aby powalczyć coś w pucharkach u18, znaleźć kompromis pod zarobek i grę. Będę zatem Asia uważnie śledził Twój nowy dział, tutaj może jakaś wymiana poglądów?
Odpowiedz
Zobaczymy czy Asia umiesciw  swoim artykule mojego wychowanka to ja tam pokrótce z wlasnego doswiadczenia opisalem, że weldug mnie nie da sie i grac na najwyzszym poziomie u18 i chodować koksów. 
Pierwsze dwa sezony jak zajalem sie na powaznie juniorka to chodowalem i cos z tego kaski wpadlo. W rozgrykach słabo.
Potem dwa sezony staralem sie cos ugrac i w rozgrywkach u18 piołem sie zdecydowanie w góre, ale wychowankow po osiagnieciu seniorskiego wieku praktycznie zwalnialem bo za 1Euro nawet nie schodzili Smile. Od nowego sezonu stwierdzam ze wracam do wymiany a w rozgrywkach co mi sie uda to mi sie uda nic na sile.

Przykład właśnie tych co graja od kilku sezonow na wysokim poziomie u18 nie zarabiaja na wychownkach. W ktoryms TZ podsumowujacym Ekstra U18 bylo podsumowanie ich zarobków i slabo to wyglądało Smile
Odpowiedz
Za wąsko patrzysz Smile
A poza tym, podsumowanie w TZ obejmowało tylko rocznik, gdzie zawodnicy mieli 19 lat. Niektóre drużyny mając perspektywicznych zawodników zostawiają ich do dalszego treningu. Według mnie się da, weź choćby przykład grama. Ładnych zawodników ma a do ekstra będzie awansował. Trzeba to tylko jakoś sprytnie rozegrać.
Odpowiedz
Nie oszukujmy się, trzeba też mieć dobry miot, bo ja skończyłem w Ekstra grać również ze względu na słaby miot 17 latków, a dokładnie brak konkretnych zawodników na kilku pozycjach, tj. mocny GK (te 6-7@ na początku sezonu musi byc), mocny obrońca 1-2 na początek + mocny napastnik.

Mocny nie mam tutaj na myśli jakiegoś koksa, ale na głównym te 6@ na początek + jakieś moto 5/5 (bc nie jest dla mnie ważne w ogóle w U18, ale napastnikowi w końcu do 4-5@łki dorobię, co jakiś czas robiąc tę 1@).

Ogólnie rzecz biorąc w mojej opinii próba gry w U18 na wysokim poziomie łączy się z dobrym motorem, tj. jak wspomniałem 5/5, czy 6/6, a szczególnie zwracam uwagę na kondycję, bo tutaj juniorzy często nie wytrzymują Wink Dobrym przykładem jest zmiana napastnika na szpice w końcówkach, nawet takiego słabszego. W 90% da to jakiegoś gola Wink

A i jeszcze jedno, jak grałem o coś w U18 i zablokował mi się grajek na 5-6@ to też go nie trzymam, tylko od razu idzie na wymianę. Czasami jednak czekam chwilę aż np. podobny wróci z OT, czy wytrenuje odpowiednie @. To tak samo jak z innymi kategoriami, staram się myśleć o potencjale grajka, ale nie zapominam o drużynie. 1-2 tyg. więcej w klubie takiego poblokowanego nic nie zmieni in minus Wink

Równowaga Panowie i Panie, równowaga Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości